Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wall Street: közel a harmadik veszteséges év

Napi Online
2002.12.16. 09:38
Második hetüket zárják eséssel a tengerentúli tőzsdeindexek, miután a háborús félelmek és az ellentmondásos makroadatok arról győzték meg a befektetőket, hogy ez az év is gyengüléssel ér majd véget, akárcsak az előző kettő. Az Egyesült Államokban a múlt pénteken megjelent adatok szerint ugyan növekedett a fogyasztók bizalma, ám a termelői árak növekedése és a nagykereskedelmi készletek váratlan csökkenése mind a vállalatok profitjának megcsappanásához vezethet.

A gyengülő árfolyamok természetesen leginkább a Nasdaqot húzták le: az index 2,6 százalékkal zuhant, 1 362,4 pontra. A Dow 1,2, a S&P-500 pedig 1,3 százalékkal esett, így előbbi 8 433,7, míg utóbbi 889,5 ponton zárt. Mivel ez a hét az utolsó teljes kereskedési hét 2002-ben, a piaci elemzők (és befektetők) meg vannak győződve, hogy immár sorban a harmadik veszteséges évet zárják majd a New York-i indexek.