Jenő
-3 °C
6 °C

Az Electrolux további gyártókapacitást hoz Magyarországra

MTI
2002.12.17. 23:35
Spanyolországi hűtőszekrénygyártó kapacitásának egy részét magyarországi termelőegységébe helyezi át a svéd Electrolux-csoport.

A beruházás annak a két évre szóló racionalizálási programnak a része, amelynek beindításáról a cég legfelső vezetése december 13-án döntött - tájékoztatta Takács János a jászberényi Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója kedden az MTI-t.

A svéd multinacionális cég magyar vállalatának első embere elmondta: az Electrolux-csoport 2003 és 2005 között 23 millió eurós ráfordítással valósítja majd meg racionalizálási-átszervezési programot. A 23 millió euró megtérülését két év alatt valószínűsítik.

A program során úgynevezett termékplatformokat alakítanak ki, ennek lényege, hogy az azonos konstrukciójú termékeket egy gyárban fogják előállítani. Így 2003-ban a spanyolországi Fuenmayorból Jászberénybe telepítik a 55 centiméteres szélességű kombinált hűtőgépek gyártását - jelezte a vezérigazgató.

Takács János hozzáfűzte: noha még ezzel kapcsolatban pontos adatot nem tud, jászberényi éves kapacitásnövekedésüket 30-40 ezer darab közé becsüli.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?