Az Electrolux további gyártókapacitást hoz Magyarországra

MTI
2002.12.17. 23:35
Spanyolországi hűtőszekrénygyártó kapacitásának egy részét magyarországi termelőegységébe helyezi át a svéd Electrolux-csoport.

A beruházás annak a két évre szóló racionalizálási programnak a része, amelynek beindításáról a cég legfelső vezetése december 13-án döntött - tájékoztatta Takács János a jászberényi Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója kedden az MTI-t.

A svéd multinacionális cég magyar vállalatának első embere elmondta: az Electrolux-csoport 2003 és 2005 között 23 millió eurós ráfordítással valósítja majd meg racionalizálási-átszervezési programot. A 23 millió euró megtérülését két év alatt valószínűsítik.

A program során úgynevezett termékplatformokat alakítanak ki, ennek lényege, hogy az azonos konstrukciójú termékeket egy gyárban fogják előállítani. Így 2003-ban a spanyolországi Fuenmayorból Jászberénybe telepítik a 55 centiméteres szélességű kombinált hűtőgépek gyártását - jelezte a vezérigazgató.

Takács János hozzáfűzte: noha még ezzel kapcsolatban pontos adatot nem tud, jászberényi éves kapacitásnövekedésüket 30-40 ezer darab közé becsüli.