Jenő
-3 °C
6 °C

Csak 231 millió euró volt a végleges októberi folyó hiány

Napi Online
2002.12.18. 14:49
Az MNB végleges adati szerint a folyó fizetési mérleg októberben 231 millió euró hiánnyal zárt, így a tízhavi deficit 2,702 milliárd euró volt. Az előzetes adatok még 264 millió eurós havi hiányról adtak számot.

A NAPI-konszenzus 221 millió eurót várt októberre, a végleges adat birtokában a korábbinál jobbnak bizonyult az előrejelzés. Idén októberben az áruforgalmi mérleg -278 millió euró volt. A szolgáltatások és jövedelmek egyenlege idén októberben 16 millió euró többletet jelzett. Az előzetes adatok ugyan még tízmillió eurós hiányról adtak számot. A végleges adatok szerint a tízhavi csak 426 millió euró volt.Magyarországra idén októberben 87 millió euró működőtőke, ezzel az első tíz hónapban 1,036 milliárd euró érkezett, holott tavaly a tízhavi beáramlás 1,38 milliárd euró volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?