A Dunaferr 6,5 milliárdot kap az ÁPV-től

Napi Online
2002.12.19. 10:33
Az ÁPV Rt. tehermentes ingatlanokért cserébe 6,5 milliárd forinttal támogatja a Dunaferr Rt.-t - döntötte el a kormány szerdai ülésén. Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a cég évtizedes hátralékaiból adódó problémákat csak egy körültekintő privatizáció oldhatja meg.

Januárban nem változik az autópályadíjak összege, de a kormány törekszik egy egységes, minél több szolgáltatót magában foglaló rendszer kialakítására. A kormány döntése értelmében 36 milliárd forintot költ nyugdíjemelésre, amibe beletartozik az özvegyi nyugdíj emelése, valamint a 13. havi nyugdíj. Jövőre új típusú szociális ellátással, a köztartozásokból eredő adósság kezelésével bővűl a szociális ellátások köre.

A kormány döntött a megmaradt általános tartalék felhasználásáról is. A Magyar Vöröskereszt 70, a Bólyai Műhely és a Pannonhalmi apátság 50-50, az oxigénhiánnyal született gyerekek kezelését támogató Dévényi Anna Alapítvány 5, a Magyar Állami Operaház - a vendégművészek honoráriumának finanszírozására - 200 millió forintot kapott.