Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Dunaferr 6,5 milliárdot kap az ÁPV-től

Napi Online
2002.12.19. 10:33
Az ÁPV Rt. tehermentes ingatlanokért cserébe 6,5 milliárd forinttal támogatja a Dunaferr Rt.-t - döntötte el a kormány szerdai ülésén. Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a cég évtizedes hátralékaiból adódó problémákat csak egy körültekintő privatizáció oldhatja meg.

Januárban nem változik az autópályadíjak összege, de a kormány törekszik egy egységes, minél több szolgáltatót magában foglaló rendszer kialakítására. A kormány döntése értelmében 36 milliárd forintot költ nyugdíjemelésre, amibe beletartozik az özvegyi nyugdíj emelése, valamint a 13. havi nyugdíj. Jövőre új típusú szociális ellátással, a köztartozásokból eredő adósság kezelésével bővűl a szociális ellátások köre.

A kormány döntött a megmaradt általános tartalék felhasználásáról is. A Magyar Vöröskereszt 70, a Bólyai Műhely és a Pannonhalmi apátság 50-50, az oxigénhiánnyal született gyerekek kezelését támogató Dévényi Anna Alapítvány 5, a Magyar Állami Operaház - a vendégművészek honoráriumának finanszírozására - 200 millió forintot kapott.