Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A GM kiszáll a hadiiparból?

Napi Online
2002.12.19. 15:30
A várakozások szerint a General Dynamics Corp. 1,1 milliárd dollárért megvásárolja a General Motors Corp. védelmi üzletágát. Az akvizíció révén a vevő a harci járművek legnagyobb amerikai gyártójává nőheti ki magát - jelentette a Reuters a Wall Street Journalre hivatkozva, amely szerint már ma bejelenthetik a megállapodást, s az ügylet a jövő év első negyedében zárulhat le.

Az alaptevékenységhez szorosan nem kötődő eszközeit áruba bocsátó General Motors (GM) az ügylet révén javíthat pénzügyi helyzetén, a nem fedezett nyugdíjfizetési kötelezettségei ugyanis 23 milliárd dollárra rúgnak. A hatodik legnagyobb amerikai hadiipari cég, a General Dynamics (GD) a GM üzletágának bekebelezésével a könnyű fegyverzetű harci járműveket növekvő világpiacán erősítheti meg pozícióit. A szóban forgó GM-egység évente közel egymilliárd dollár forgalmat bonyolít le, s 2 400 főnek ad munkát. A GM és GD igazgatósága már áldását adta az ügyletre, amelynek részletein július óta dolgoznak. A felek szóvivői nem kommentálták a lap értesülését.