Judit
2 °C
7 °C

A kannás bor is engedélyköteles január 1-jétől

MTI
2002.12.20. 12:04
A szőlőbor kannás kiszerelését csak az illetékes állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás által kiadott szakhatósági engedéllyel rendelkező adóraktár végezheti január 1-jétől - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának sajtóosztálya az MTI-t.

A közlemény szerint a hatályos bortörvény végrehajtási rendelete 2002. december 31-ig adott haladékot a kannás kiszerelést végző adóraktárak számára a szakhatósági engedély megszerzésére.

Ezt a benyújtott kérelem alapján a területileg illetékes állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás adja ki, amennyiben az adóraktár megfelel az előírásoknak.

A bortörvény végrehajtási rendeletének hatályba lépése után a kannás borra is érvényes lesz a jövedéki szabályozásból eredő minden kötelezettség.

A kannás kiszerelést végző adóraktárnak az adóraktári engedélyt kiadó vámhivatalhoz be kell küldenie a tevékenység folytatásához előírt szakhatósági engedélyt. Ennek teljesítésére a vámhatóság 2003. február 28-ig adott türelmi időt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?