Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább emelkednek az üzemanyag-árak

2002.12.30. 12:29
2003. január 1-én, szerdán 0 órától a Mol Rt. a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát 3, a gázolajét 2 forinttal emeli - tette közzé az olajtársaság hétfőn.

Az elmúlt hét folyamán a nemzetközi piacokon tovább nőttek az olajtermékek jegyzésárai. E több hete tartó tendencia egyik fő oka az elhúzódó venezuelai sztrájk, aminek nyomán a korábbi mennyiség töredékére esett vissza az ország finomítói termelése és olajtermék-exportja. Miután Venezuela az USA egyik legjelentősebb külső szállítója, az ottani problémák miatt kieső export azonnal érezteti a hatását az amerikai készletek szintjének csökkenésében. Ennek közvetlen hatásaként megnőtt az USA - elsősorban európai és egyéb régiókkal szembeni import igénye.

A hirtelen megugró kereslet következtében előálló viszonylagos áruhiány a kőolajtermék árak folyamatos emelkedését eredményezi. Az Irak körül kialakult tartós bizonytalanság ezt a hatást még tovább erősíti.

E piaci tendenciákat követve a MOL Rt. a fenti árkorrekciókat hajtja végre. A nagykereskedelmi árak változása következtében a 2003. január 1. 0 órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:

EN 91 ólmozatlan benzin 230,50 Ft/l
EN 91 keverék benzin 233,50 Ft/l
ESZ 95 ólmozatlan benzin 233,50 Ft/l
ESZ 98 ólmozatlan benzin 242,50 Ft/l
Diesel gázolaj 212,00 Ft/l