A Ryanair megvenné a holland Buzz-t

MTI
2003.01.31. 12:28
Az ír légitársaság, a Ryanair nyilvánosságra hozta, hogy fel kívánja vásárolni kis európai konkurensét, a holland KLM leánycégét, a Buzz-t. A Ryanair 23,9 millió eurót adna a vállalatért.

Tavaly októberben a KLM még azt közölte, hogy a Buzz-t erősíteni kívánja a nemzetközi versenyben, és ezért újabb kontinentális európai támaszpontot szeretne szervezni a számára.

A holland légitársaságnak eddig két részlege foglalkozott olcsó járatok működtetésével: a Buzz, amely az angliai KLM részeként elsősorban Nagy-Britannián kívüli járatokat indított, és a Basiq Air, amely a KLM Transavia irányítása alatt Hollandiából indította gépeit.

Az ír "fapados" légitársaság a héten azt is bejelentette, hogy a stockholmi Skavsta repülőteret is felveszik a báziskikötők sorába. Stockholmból április negyedikétől napi harminc járatot indít a Ryanair, és ehhez négy Boeing 737-800 típusú gépet állomásoztat majd a Skavsta repülőtéren. A célállomások Hamburg, Párizs, Oslo és Glasgow lesznek.

Németországban is újabb báziskikötő létesítését tervezi a légitársaság. Május elsejétől indulnak a járatok a holland határ közelében fekvő Weeze/Laarbruch repülőtérről.