Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Visszavonta ajánlatát az Olympic Airways vevőjelöltje

MTI
2003.02.05. 10:57
A görög kormány által az Olympic Airways vásárlójának kiválasztott befektetői csoport visszavonta vételi ajánlatát, ami ismét szorult helyzetbe hozta a forgóeszközhiánnyal küzdő nemzeti légitársaságot.

A Stamatis Restis görög hajómágnás által vezetett Golden Aviation befektetői csoport és a kormány értékesítési tanácsadó között zajló tárgyalások zátonyra futottak. Külső megfigyelők szerint a megbeszélések a pénzügyi garanciákon buktak meg.

A kormány december elején jelölte ki a Golden Aviation csoportot a légitársaság vevőjeként a jelentkezők sorából. A csoport 150 millió dollárt ajánlott fel a légitársaság többségi pakettjéért. A közlekedési minisztérium szerint legalább ekkora összeget igényel a társaság működésének a fenntartása.

A görög kormány 1999 óta keres sikertelenül vevőt az adóssággal terhelt légitársaságra, mely egykor az Onassis-birodalom egyik ékessége volt.

A kormány korábban már jelezte, hogy abban az esetben ha kudarcba fulladnak a tárgyalások a Restis által vezetett csoporttal, akkor az Olympic belföldi konkurensét, az Aegean Airlines légitársaságot keresi meg ajánlatával. Egyelőre nem ismeretes, hogy kormány fenntartja-e ezen szándékát. A kormánynak azonban eltökélt szándéka, hogy vevő nélkül is talpra állítsa a légitársaságot.