Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Mol: maximális kapacitáson a gázimport

MTI
2003.02.05. 12:19
A gázellátás biztonsága miatt maximum kapacitással importál földgázt a Mol Rt., hogy kímélje a még tárolókban lévő közel 1 milliárd köbméternyi gázkészletét - mondta el az MTI-nek Szemmelveisz Zoltán, az üzletág igazgatója.

A Mol e lépésével pillanatnyilag még a kedvezőtlen költséghatást is figyelmen kívül hagyja, hogy az elkövetkező hideg napokon se legyen probléma a gázellátással.

Szemmelveisz Zoltán közölte: az elmúlt napokban 75-80 millió köbméter közötti napi fogyasztás volt Magyarországon. A Mol tartósan napi 85 millió köbméteres gázellátást tud biztosítani, bár az idén már volt olyan nap hogy e fölötti mennyiséget is ki tudott adni a társaság.

Az elkövetkező napokban megint rendkívül hidegre fordul az időjárás, így a napi fogyasztást 80 millió köbméter körül becsüli a Mol. Az igazgató elmondta, hogy a jelenlegi előrejelzés szerint nem lesz probléma az ellátással, a készletek kitartanak, március 1-jén pedig a meteorológiai prognózisok szerint várhatóan beköszönt a tavasz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek