Erik, Alexandra
EUR 385,66 Ft
USD 366,66 Ft
9 °C
23 °C

Csökkent az amerikai gazdaság termeléknysége

MTI
2003.02.06. 15:22
Az amerikai gazdaság mezőgazdasági szektoron kívüli termelékenysége 0,2 százalékkal csökkent a múlt év negyedik negyedévében, az előző negyedévi 5,5 százalékos, illetve a várakozásokban szereplő 0,8 százalékos növekedéssel szemben.

A megelőző negyedévek termelékenység-növekedésének hirtelen letörését a Reuters jelentése azzal indokolja, hogy az amerikai gazdaság növekedése is érezhetően lelassult a múlt év negyedik negyedében.

A kormányzat ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a tavalyi év egészét nézve fél évszázad óta a legdinamikusabb - 4,7 százalékos - termelékenységjavulás következett be az amerikai gazdaság mezőgazdaságon kívüli szektoraiban.

Csökkenő negyedéves termelékenységi adatot az amerikai munkaügyi minisztérium legutóbb 2001. második negyedéről adott ki - írja a Reuters.

A washingtoni kormányzat ugyancsak csütörtökön tette közzé, hogy az órabérek(egy órára eső egységnyi munkaköltség) 4,8 százalékkal nőttek a múlt év utolsó negyedében, de a tavalyi év egészét tekintve a növekedés 1,7 százalékos volt. Elemzők 3,3 százalékos növekedést vártak, a most kiadott hivatalos előzetes adat több mint két éve a legmagasabb, a termelékenység romlásának hátterében elsősorban magas értéke áll.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét