Botond, Mózes
EUR 386,91 Ft
USD 372,11 Ft
14 °C
29 °C

Brit pénzcsere - jótékonyságból

euractiv.hu
2003.02.11. 15:40
A brit fennhatóság alá tartozó, csatorna-szigeteki Jersey-ben arra kérik a lakosokat, hogy cseréljék át régi európai bankjegyeiket angol fontra, s ha már ezt megtették, mondjanak is le az ellenértékről, jótékonysági célra.

Mint ismeretes, Nagy-Britannia nem vezette be az eurót, a lakosoknál azonban sok olyan pénz maradt, amelyet már nem tudnak elkölteni, még külföldi útjuk során sem. Jersey postahivatala a holland guldent kivéve minden "divatjamúlt" európai pénznemet fontra vált, s a pénzcsere "bevételét" karitatív célra fordítják.

A szervezet tavaly, az európai pénzcsere évében 17 ezer fontsterlinget (6,3 millió forintot) gyűjtött össze egy rákkutató központnak támogatására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla