Erik, Alexandra
EUR 385,66 Ft
USD 366,61 Ft
9 °C
23 °C

Visszaesett a UBS profitja

MTI
2003.02.18. 14:05
A legnagyobb svájci bank az elmúlt évre 3,5 milliárd frank tiszta nyereséget könyvelt el, 29 százalékkal kevesebbet, mint rekordév 2001-ben. Az adat az elemzői várakozások alsó határán van. 2001-ben a UBS rekordnagyságú, 4,97 milliárd svájci frank tiszta profitot ért el.

A pénzintézet megítélése szerint a környezet az idén is nehéz marad. A nagybank a bizonytalanságokra és a megtépázott befektetői bizalomra tekintettel rövid távon nem számít pénzügyi eredményeinek javulására.

A profitvisszaesés nagyrészt az amerikai PaineWebber vagyonkezelő 953 millió frank leírási költsége miatt következet be. A PaineWebber az amerikai bank megvétele óta szerepel a UBS mérlegében és 2002 utolsó negyedében írták le.

Ehhez jön még az általános tőzsdei visszaesés miatt kisebb vagyonkezelői tevékenység, következésképp kevesebb bevétel. Tavaly a kezelt vagyon 17 százalékkal 2 milliárd frankra csökkent.

A UBS a költségek csökkentése érdekében 924 állást szüntetett meg, a pénzintézet tavaly év végén 69 061 főt foglalkoztatott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét