Az Ifo az iraki háború miatt csökkentette GDP-prognózisát

MTI
2003.02.20. 12:53
A német Ifo gazdaságkutató intézet a németországi nemzeti termék idei bővülésére vonatkozó prognózisát lefelé módosította: a korábbi 1,1 százalék helyett 0,9 százalékos GDP növekedésre számítanak.

Hans-Werner Sinn, az Ifo elnöke közölte, hogy a korábbi előrejelzéseket arra a feltételezésre alapozták, hogy nem lesz Irak-elleni háború, most viszont már számítanak a háborúra. Hozzátette ugyanakkor, hogy a növekedés még lassúbb lehet, amennyiben a öbölbeli konfliktus elhúzódik.

Az Ifo előrejelzésének módosítását egy nappal azután jelentette be, hogy a másik vezető német gazdaságkutató intézet, az RWI is közölte, hogy lefelé módosítja majd prognózisát. Az RWI az 1,1 százalék helyett a 0,5 százalékos növekedési ütemet " célozza meg". A német kormány hivatalos prognózisában az idei évre 1 százalékos növekedés szerepel, ezt azonban a közgazdászok növekvő számban tekintik túlzottan derülátó előrejelzésnek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek