Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Drámaian rossz Magyarországon a szakképzett munkaerő kínálata

Napi Online
2003.02.20. 13:09
Drámaian rossz Magyarországon a szakképzett munkaerő kínálata, ez már az újabb invesztíciókat is akadályozzaa - állapítja meg a német befektetők véleményét összegezve a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.

A szakképzettség miatti probléma a gazdaság szerkezetéből adódik. Munkaerő ugyanis van, de nem rendelkezik kellő képzettséggel, illetve nem jelenik meg a hivatalos munkaerőpiacon. Ráadásul a vállalatoknak a közeljövőben még lényegesen több szakképzett munkaerőre lesz szükségük.

A szakemberhiány az egyik oka annak, hogy a vállalatok miért nem folytatják beruházásaikat.A mizériáért a magyarországi szakképzési rendszer és annak gyakorlata felelős. A szakmai alap- és továbbképzés egyértelműen nem felel meg a vállalatok igényeinek, ráadásul előnyben részesítik a felsőfokú képzést is.

Ennek következtében legfőképpen képzett szakmunkásokban mutatkozik hiány. A vállalatok saját dolgozóiknak nyújtott szerteágazó továbbképzési tevékenysége üdvözlésre méltó, ez azonban semmiképpen nem oldhatja meg a problémát - véli a kamara.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek