Erik, Alexandra
EUR 383,26 Ft
USD 364,44 Ft
9 °C
23 °C

A Ryanair egy hónapra leállítja a Buzzt

MTI
2003.02.26. 16:18
Egy hónapra leállítja új alvállalkozását, a Buzzt, és az ott dolgozó 600 emberből esetleg 400-at el is bocsát az ír Ryanair légitársaság. A Buzznak 12 repülőgépe van, ebből legalább négytől megválnak.

A Ryanair Európa leggyorsabban növekvő légitársasága, de komoly árversenyben van konkurenseivel. A közelmúltban fedte fel, hogy az árak az idei téli hónapokban mintegy 8 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól.

A Buzzért végül is mindössze 5 millió eurót fizet a Ryanair a KLM-nek, jóllehet január végén még 24 millió euróról volt szó.

A Ryanair által kiadott közlemény szerint az iraki háború fenyegetése, az európai gazdasági dekonjunktúra és az élesedő verseny a franciaországi és németországi repüléseknél a Buzz számára heti egymillió eurós veszteséget okoz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek