Tőzsdére készül az RTL Klub és a Wallis

Napi Online
2003.03.18. 12:36
Március elején megalakult több mint egy tucat résztvevővel a Tőzsdeképes Cégek Klubja, amely a tőzsdei részvétel iránt érdeklődő vállalatok számára remél ismertséget és piacot teremteni. Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján két ilyen társaságot mutatott be az RTL Klubot és a Wallis Holdingot.

Az RTL Klub szerint a tőzsdei bevezetésre való felkészülés 6-8 hónapig tarthat, a várható közkézhányad pedig 20-30 százalék között lehet. A tőzsdei megjelenés oka a későbbi növekedés forrásainak a biztosítása. A társaság a környező országokban tervez TV- csatornákat megszerezni.

A Wallis a további növekedés forrásait szeretné megszerezni a tőzsdei bevezetéssel, bár egyelőre erre nincs szüksége. A másik ok viszont az, hogy a jelenlegi tulajdonosok el tudják adni részesedésük egy részét. A Wallis egyébként akár csoportként, akár tagvállalatain keresztül elképzelhetőek tartja a tőzsdei megjelenést.

A következő időszakban a Budapesti Értéktőzsdén két-három hetente mutatnak be újabb tőzsdei szereplést fontolgató cégeket. Horváth Zsolt ugyan nem nyilatkozott arról, hogy kik az újonnan alakult klub jelenlegi és jövendőbeli tagjai, információink szerint előbbiek egyike a KFKI Számítástechnikai Rt.