A Fiat eladja biztosítótársaságát

MTI
2003.03.23. 12:56
Az olasz FIAT felügyelő tanácsa a hétvégén döntést hozott arról, hogy eladja a csoport biztosítótársaságát, a Torót a De Agostini kiadónak. Az ügyletről kiadott sajtóközlemény szerint az értékesítés 2,4 milliárd eurót hoz a FIAT-nak. A De Agostini a múlthéten tett ajánlatot a Toróra, de a végleges szerződésről csak a következő napokban kezdődnek tárgyalások.

A Toro eladásával a FIAT további lépést tesz 1,4 milliárd eurós adóssága csökkentése és a FIAT Auto megmentése felé, de továbbra is értékesíteni akarja a FIAT Avio repülőgépmotor-gyártót is. A válságban levő FIAT Auto megmentéséhez 5 milliárd eurós tőkeemelést tervez a FIAT-csoport.

A Toro az olasz biztosítási piac hatodik biztosítója. A cég iránt korábban érdeklődött a francia Groupama és a RAS, a német Allianz biztosító olaszországi leánycége is. A FIAT konszern közel két hete írta alá a fogyasztói hiteleket nyújtó hitelintézete, a Fidis eladásáról szóló megállapodást a hitelező bankokkal és megvált a Château Margaux borüzletben meglévő részesedésétől is. A FIAT a négy hitelező bankkal aláírt megállapodás értelmében 370 millió euróért vált meg a Fidistől.