Válságterv az Air France-nál

MTI
2003.03.27. 14:16
Az Air France életbe léptette a háborús helyzetre kidolgozott krízis tervét, amelyet hetente a világpolitikai helyzet alakulásától függően alakít majd. A március eleje óta érzékelhető visszaesést mind a forgalom, mind a bevétel terén az iraki háború kitörése felgyorsította.

A francia légitársaság folyamatosan figyeli a válság alakulását, hogy kínálatát a piaci kereslethez alakíthassa. Áprilisra kapacitásának 7 százalékos csökkentése mellett döntött, ugyanakkor a nyári programját fenntartja.

A társaság egyidejűleg a 2003-2004-es pénzügyi év beruházásainak korlátozása mellett döntött, így elhalasztotta a 2003 -ra tervezett 7 középtávú gép átvételét. A földi beruházások csökkentése révén a nettó beruházások kevesebb mint egy milliárd eurót tesznek majd ki 2003-04-ben.

A működési költségek drasztikus csökkentése érdekében a 2001. szeptembere után bevezetett szigorító intézkedéseket továbbra is betartja a légitársaság. A munkaerőfelvétel befagyasztása, valamint a folyó kiadások csökkentése hozzáadódik a megtakarításokhoz.

A közel-keleti válság miatt romló gazdasági helyzetben az Air France nem látja biztosítottnak a tavalyi évhez képest magasabb üzleti eredmény elérését.