Emil, Csanád
17 °C
30 °C

Egy friss diploma 230 ezret ér

Napi Online
2003.04.04. 11:19
A legtöbb multinacionális vállalat informatikus-, gépész- és építészszakon végzett fiatal diplomásokat keres, de a közgazdászok, jogászok és más szakon végzettek is találtak maguknak kellő számú ajánlatot a műegyetemi állásbörzén.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen XII. alkalommal megrendezett eseményen 110 cég összesen kétezer állásajánlattal várja a főiskolai és egyetemi hallgatókat, valamint a frissen diplomázottakat.

A nagy munkáltatók közül vasútijármű-gyártó Bombardier MÁV Kft. több mint 50 friss diplomást, elsősorban gépész- és közlekedésmérnököt vár, míg a Samsung - Pest megyei gyárába - 75 mérnököt, műszaki menedzsert és informatikust keres.

A friss diplomások havi bruttó jövedelme 230 ezer forint. Ez a Műegyetem diákközpontjának felmérése szerint 123 százalékkal magasabb a főállású átlagkeresetnél és 42 százalékkal haladja meg a szellemi foglalkozásúakét. A gépész-, építő- és villamosmérnökök 250 ezer, az informatikusok pedig 300-330 ezer forintos átlagjövedelemre számíthatnak.