A Budapest Bank megvenné a Postabankot

MTI
2003.04.10. 15:35
A Budapest Bank érdekelt a Postabank megvételében, ezért ha az ÁPV Rt. lehetőséget ad a bank átvilágítására, a Budapest Bank minél előbb átnézi a hitelintézetet és utána rövid időn belül megteszi majd vételi ajánlatát a privatizációs intézménynek.

Richard Pelly, a Budapest Bank vezérigazgatója elmondta: a Budapest Banknál már komoly számításokat végeznek a tekintetben, hogy a Postabank megvétele után a két bank egyesített erejével milyen pozíciót foglalhatnak el a magyar bankpiacon.

Richard Pelly rámutatott: ha a Budapest Bank meg tudná venni a Postabankot, akkor ennek révén megduplázhatnák lakossági és kisvállalkozói ügyfeleiket, a teljes ügyfélszám 800 ezerre mehetne föl.

Kiterjedt fiókhálózattal is rendelkezne a bank, mivel a Budapest Bank mostani mintegy 60 bankfiókját a Postabank fiókok számával jelentősen meg lehetne emelni. Az új, már a Postabankot is magába foglaló Budapest Bank a lakossági pénzpiacon az OTP Bank után a második helyet foglalná el Magyarországon, és a teljes bankpiac negyedik legnagyobb hitelintézete lenne az országban.