Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A Flextronics marad Kínában

MTI
2003.04.14. 10:16
A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező, szingapúri központú Flextronics International Ltd. hétfőn cáfolta azokat a híreket, hogy az amerikai Microsoft megkérte volna, vigye át Mexikóba az Xbox játékkonzolok gyártását az atípusos tüdőgyulladás (SASR) járvány miatt.

A tajvani The Ecomomic Daily News - meg nem nevezett külföldi forrásokra hivatkozva - a hétvégén közölte értesülését, hogy a Microsoft kérte a Flextronicsot, fő Xbox-beszállítóját: a járvány esteleges hatásai miatt helyezze át a játékkonzol gyártását Kínából Mexikóba. - Ez nem felel meg a valóságnak - mondta a Nina Posados, a Flextronics szóvivője hétfőn.

A Flextronics tavaly helyezte át az Xbox gyártását Mexikóból az alacsonyabb bérköltségű Kínába. A Flextronicsnak 25 ezer dolgozója van a dél-kínai Guangdong (Kuangtung) tartományban - ahonnan a feltételezések szerint a SASR járvány elindult. Ez a létszám a Flextronics ázsiai személyzetének a fele, a világszerte foglalkoztatottaknak pedig a negyede.

A tajvani Wistron Corp.-nál, amely a Microsoft másik fő szerződéses partnere az Xbox gyártására, azt mondták: ők nem kaptak semmilyen értesítést, amely változtatásra szólna. A Wistron is Guangdongban gyártja a konzolokat. - A járványnak nincs hatása tevékenységünkre és nem kaptunk a termelés áthelyezését kérő értesítést - mondta a Wistron képviselője.