Szállítmányozó cégek egyesültek

Napi Online
2003.05.05. 15:04
A menedzsment, a szakigazgatóságok és a fuvarszervezés egy telephelyre költöztetésével lényegében befejeződött a Volán Tefu Rt. és a Hungarocamion Rt. januárban kezdődött szervezeti integrációja. Magyarország és egyben Kelet-Közép-Európa első számú logisztikai szolgáltató cégcsoportjának egységeit a budapesti Nagykőrösi útról irányítják.

Ez öt tagvállalat, csaknem 100 telephely, 1500 kamion működését, 70 ezer négyzetméter raktárterület használásának, valamint 3600 alkalmazott munkáját új szervezetben történő koordinálását jelenti. A Hungarocamion logisztikai szolgáltató cégcsoportként piacvezető a közúti fuvarozás és szállítmányozás, a vámügyintézés, valamint a logisztika területén, és a legnagyobb raktár-logisztikai területtel rendelkezik Magyarországon. A fuvareszközök tekintetében például a Volán Tefu rendelkezik Magyarország legkorszerűbb járműparkjával, míg a Hungarocamion Közép-Európa egyik legnagyobb, 1200 közúti járműszerelvényből álló flottáját üzemelteti, és a régióban egyedülálló fuvarozási kapacitással bír.

A cégcsoportnál intenzív, széles körű és integrált szolgáltatás-fejlesztési tevékenység folyik a komplex szolgáltatások iránti kereslet magas színvonalú kielégítése, és a nagy volumenű szállítások bővítése érdekében.