Kékkúti Ásványvíz: hatszázmilliós nyereség

MTI
2003.05.13. 14:21
A svájci Nestlé Waters tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Rt. 2002-ben az előző évihez képest 34 százalékkal növelte termelését; a 6,4 milliárd forint árbevétel mellett az adózott nyeresége meghaladta a 600 millió forintot - közölte Victor Expirito-Santo, a Nestlé Waters vezérigazgatója kékkúti sajtótájékoztatóján. A társaság ez évre 7,6 milliárdos árbevételt és 17 százalékkal magasabb nyereséget tervezett. Kékkúton a múlt évi termelés meghaladta a 100 millió litert, amit ez évben 19 százalékkal kívánnak növelni.

A cég az idén exportál először ásványvizet - Csehországba és Szlovákiába - összesen 20 millió litert, amiből legalább egymilliárd forint bevételt várnak. Jövőre már Ausztriába és Horvátországba is szállítanak. A Kékkúti Ásványvíz Rt. részesedése a hazai kereskedelmi szektorban 15 százalékos, a szállodai és vendéglátóipari területen pedig 43,6 százalékos. Philippe Fehrenbach, a Kékkúti Ásványvíz Rt. üzemigazgatója kiemelte: az utóbbi két évben összesen 2,2 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, idén 650 milliót szánnak erre a célra.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Magyarországon 2002-ben 500 millió liter ásványvizet értékesítettek. Legkedveltebbek a szénsavas ásványvizek, amelyek az összes értékesítés 91 százalékát teszik ki.