József, Bánk
-7 °C
0 °C

A HVG tulajdonosai jóváhagyták a WAZ 75 százalékos részesedését

2003.06.27. 20:29
A HVG Kiadói Rt. főbb tulajdonosai megállapodtak Németország egyik legnagyobb kiadóvállalata a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) vezetőivel arról, hogy az esseni cég 75 százalékos részesedést szerez a HVG Rt.-ben - olvasható a hvg.hu-n.

Az erre vonatkozó szerződést a cég több mint 100 tulajdonosa pénteki budapesti közgyűlésükön egyhangúlag jóváhagyta, így a szerződés hatályba léphet. Ugyanakkor a két cégcsoport mérete miatt (a HVG Rt., a HVG Press Kft., a HVG Online Rt. és a WAZ magyarországi leányvállalatának, a Pannon Lapok Társaságának együttes hazai forgalma meghaladja az évi 10 milliárd forintot) az ügyletet az elkövetkezendő hetekben még meg kell vizsgálnia a Gazdasági Versenyhivatalnak.

A WAZ 32 napilap és több mint száz hetilap, magazin tulajdonosa. Magyarországi cége, a Pannon Lapok Társasága adja ki a Fejér Megyei, a Dunaújvárosi és a Zalai Hírlapot, a Vas Népét, valamint a Veszprémi Naplót. Az üzlet részleteiről a felek - ideértve az árat is - a korábban a sajtóban megjelent találgatások ellenére sem kívánnak nyilatkozni.