MeH: etikátlan a Proware

MTI
2003.07.17. 00:54
Súlyosan etikátlan lépésnek minősítette szerdán a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala (KITKH), hogy a Proware Kft. jogi és üzleti kapcsolatra lépett az általa átvilágított In-Forrás Kht.-val.

A MeH az MTI-hez eljuttatott közleményében a Proware Kft. szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A MeH etikátlannak tartja, hogy Tarjányi Péter, a Proware vezetője pontról pontra megismétli azokat "a minden tekintetben megalapozatlan vádakat", amely miatt az KITKH-t vezető Baja Ferenc személyiségi jogi pert indított a Magyar Nemzet ellen, az úgynevezett adatmentési projekttel kapcsolatban - fogalmaztak a közleményben.

A KITKH reméli, hogy a Kft. vezetőjének "megalapozatlan vádjai nem azonosak a Proware véleményével", amely - mint megjegyzik - "magas szinten oldja meg informatikai feladatait".

A MeH közlése szerint "a KITKH nincs semmilyen jogviszonyban a Proware Kft.-vel", de "nem ellenezné - sőt, üdvözölné -, ha a Proware Kft. vélt igazának az arra illetékes bíróságon szerezne érvényt".