66 százalékos az Accor Services növekedése

MTI
2003.08.11. 09:38
Az Accor Services Magyarország Kft. az idei év első felében mintegy 7,5 milliárd forintos árbevételt ért el, szemben a tavalyi 4,5 milliárddal - mondta Koszmovszky-Pellet Laurent, a társaság ügyvezető igazgatója. Az árbevétel jelentős melkedését elsősorban az étkezési utalványok adómentes értékhatárának növekedésével, a melegétel utalványok forgalmának gyorsabb emelkedésével és a beiskolázási utalványok elfogadásának, forgalmazásának kedvezőbb jogi környezetével magyarázta az ügyvezető igazgató.

Koszmovszky-Pellet Laurent elmondta: a tavalyi tíz százalékról az idén húsz százalékra nőtt a melegételes utalványok részesedése az összes értékesített étkezési utalványokon belül. Az idén továbbá három hónapra bővítették a beiskolázási utalványok felhasználhatósági idejét is, szemben a tavalyi két hónappal. Az összesen tízezer forintig adómentes hozzájárulást az APEH állásfoglalása szerint mindkét munkavállaló szülő igénybe veheti, a támogatás összege így gyermekenként elérheti a húszezer forintot.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a tervek szerint a beiskolázási utalványokból származó bevétel az idén eléri a hétszázmillió forintot, ami több mint a négyszerese a tavalyinak. A társaság tavalyi árbevétele 12 milliárd forint volt, 2003-ra 17 milliárd forint körüli bevételre számítanak. Tavaly az étkezési utalványokból 8,84 milliárd forint, az ajándék utalványokból hárommilliárd, a beiskolázásiból pedig 160 millió forint bevétel származott.