Árpád
-2 °C
3 °C

Elbocsátások Ajkán

MTI
2003.09.02. 17:39
Elbocsátják az ajkai Shoe Makers Cipőipari Kft. 175 dolgozóját október 15-től; a zömmel női dolgozókat foglalkoztató üzemet teljesen felszámolják és Romániába telepítik át a berendezéseket - közölte Bettin Florindo, a 100 százalékos olasz tulajdonban lévő üzem termelési igazgatója, végelszámoló biztos.

Az elbocsátásokról a Veszprém Megyei Munkaügyi Központot már értesítették, a dolgozók megkapják a törvény szerint járó végkielégítésüket - közölte.

Mint elmondta: azért telepítik át a gyárat Romániába, mert ott a magyarországi költségeknek és béreknek a harmadáért tudják a terméket előállítani. Ajkán 60 ezer forint volt a szalagon dolgozó nők havi átlagbére, Nagyváradon csupán 20 ezer forintnak megfelelő bért kell fizetniük, és lényegesen olcsóbban jutnak hozzá az energiához is.

Az üzemépületet rövidesen meghirdetik eladásra 450 millió forintos árért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?