Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Új szolgáltatás a Baranya megyei postákon

MTI
2003.09.04. 00:47
Új szolgáltatást vezet be a Magyar Posta Rt. Pécsi Igazgatósága; az országban elsőként a földhivatali okmányok szeptember 9-től Baranya megye postáin is beszerezhetők lesznek, jelentette be Pécsett sajtótájékoztatón Berkes György, a Magyar Posta Rt. Pécsi Igazgatóság értékesítési igazgató-helyettese.

Mint elmondta: a Posta és a Baranya Megyei Földhivatal között létrejött együttműködés eredményeként vezetik be az új szolgáltatást, s nyílik lehetőség a földhivatali okmányok postai úton történő megrendelésére, átvételére.

A bevezetésre kerülő szolgáltatás Baranyában összesen 177 helyen vehető igénybe, közöttük a nyolc mobil postajáraton is. Berkes György szólt arról is: mindez egy igénylőlap kitöltésével, a személyi igazolvány felmutatása és a szolgáltatás díjának megfizetésével vehető igénybe. Az okmányokat a földhivatalok állítják ki, azok kiadását a helyi posta intézi.

Baranyában az ország egész területéről postai úton beszerezhető lesz az ingatlanok tulajdoni lapjának hiteles és nem hiteles másolata, e mellett a földhivatalok illetékességi területéről a földhasználati lap másolata, valamint hiteles térképmásolat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?