Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hétéves mélyponton az olasz autópiac

MTI
2003.09.04. 13:01
Az olasz közlekedési minisztérium adatai szerint az olasz autópiac hét éve nem volt ilyen gyenge: az augusztusi adatok szerint a hónapban csak 90 100 személygépkocsit adtak el, és ez 10,5 százalékos visszaesés a 2002. év nyolcadik hónapjának eladásaihoz képest. A továbbra is nehéz helyzetben levő FIAT eladásai augusztusban 8,5 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban, ezzel együtt piaci részesedését a 29 százalék közelébe sikerült visszatornásznia. Az év eleje óta a forgalomba került külföldi autók száma 4,6 százalékkal nőtt, viszont összességében 9,9 százalékkal kevesebb autó került forgalomba augusztusban, mint egy évvel korábban.

Az olaszországi külföldi autógyártók szövetsége (Unrae) továbbra is borúlátó a következő hónapokra: a stagnáló fogyasztás az autópiacot is nyomja, az egyetlen reményt az új modellek megjelenéséhez fűzik az autógyártók, ez a legtöbb gyártó esetében éppen szeptember. A szövetség egyúttal azt követeli az olasz kormánytól, hogy ismét vezesse be az adókönnyítéseket a környezetbarát autókra. Ezek az intézkedések kilenc hónapig, 2003 márciusáig voltak érvényben és jelentősen hozzájárultak az autópiac élénküléséhez. Az adókönnyítések nélkül az autóipar attól tart, hogy Olaszországban az év végéig a forgalomba kerülő új autók száma 2,1 millióra csökken, amely 1996 óta a legalacsonyabb lenne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?