Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkent a Lagardere nyeresége

MTI
2003.09.08. 11:07
A francia Lagardere média- és ipari konglomerátum 74 millió eurós tiszta nyereséget jelentett az első félévről, a tavalyi első félévi 104 millió euró helyett. A társaság bevétele 5,8 milliárd euróra csökkent 6,48 milliárdról. A működési nyeresége 229 millió euróra nőtt - ebből 172 milliót a vezető francia kiadóvállalatot, az Hachette-et is tartalmazó médiarészleg hozott -, az egy évvel korábbi 208 millióról. A mostani első félévi eredményt 16 millió eurónyi egyszeri tétel rontotta a tavalyi első félévi kilenc millió helyett. A társaság saját, hétfői előrejelzése szerint a médiarészlegben a második félévben lassabban fog nőni a működési nyereség, de egész évre több mint öt százalékos többletet várnak csoportszinten.

A Lagarder korábban elsősorban repülés- és űrtechnikai, illetve gépgyártási profillal rendelkezett, némi média érdekeltséggel színezve. A csoport mostanra már szinte minden termelőipari érdekeltségétől megvált, és a világ legnagyobb magazinkiadójává nőtte ki magát. A Lagardere tavaly októberben megállapodott a Vivendi Universal Egyesült Államokon kívüli könyvkiadásának átvételében 1,25 milliárd euró körüli áron. A Lagardere ez év elején felszámolta az autó-összeszerelő üzletágát. Még 15 százalékos részesedésük van a nyugat-európai EADS légi-, védelmi és űripari vállalkozásban.