Aliz
6 °C
14 °C

A fogyasztóvédelemhez fordultak az M5-ös miatt

MTI
2003.09.12. 09:15
A Békés Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordult szerdán az M5-ös Autópályát Használók Érdekvédelmi Szövetsége (MAHÉSZ), mert számításaik szerint az autópályán alkalmazott útdíj jóval magasabb, amint amit a koncessziós szerződés megenged. A felügyelőség megyei képviselőjét Végh László, a MAHÉSZ elnöke, aki egyben a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője arra kérte, hogy vizsgálják meg az M5-ös autópályát üzemeltető AKA Rt. által használt útdíjak jogosságát. Végh László ezt követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy beadványukat átvette a felügyelőség munkatársa azzal, hogy kérésüket továbbítják a területileg illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőséghez.

A MAHÉSZ szerint - mint az MTI-nek szerdán eljuttatott dokumentumokból kiderül -, az AKA Rt. a kezdetektől fogva jóval magasabb mértékben emelte az útdíjat, mint azt a koncessziós szerződés megengedi számára. Az érdekvédelmi szövetség számításai szerint, amelyet egy Útdíjtarifák és Módosítási Eljárások című, aláírás nélküli dokumentum alapján készítettek el, s amelyik tudomásuk szerint a koncessziós szerződés 9.1 számú melléklete, a személygépkocsikra vonatkozó I.-es kategóriában jelenleg az egyszeri útdíj 2.310 forint, míg a MAHÉSZ szerint ez nem lehetne több 1.110 forintnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?