Árpád
-2 °C
4 °C

Sikeres a Malév Dublini járata

2003.09.22. 12:35
Az ír főváros kiváló helykihasználtsági mutatói mellett utasainak száma is jelentős növekedést ért el a tavalyi év hasonló időszakához képest. A nyári hónapok forgalmának köszönhetően magas utaslétszám emelkedést ért el a Malév dublini járata. Az ír célállomás így ebben az évben a Malév járattelítettségi listájának élmezőnyébe került. Az összesített adatok alapján a január-augusztusi időszakban közel 4%-kal nőtt a járat kihasználtsága, összesen 75,7%-ot eredményezve. Az üzleti osztály utasainak száma összességében majdnem 20%-kal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest. A dublini járat helykihasználtsága augusztus hónapban 84,1%-os volt, a business osztályon utazók száma pedig 17%-kal nőtt 2002 augusztusához képest.

A Malév, a nyári menetrendben napi egy járatot indít az Ír Köztársaság fővárosába. Ezek az elmúlt időszakban átlagosan 80% feletti utaslétszámmal közlekedtek. A kedvező budapesti csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően a járaton igen jelentős a Ferihegyi átszállási lehetőségeket kihasználó, a Malév egyéb járataival továbbrepülő utasok száma. A Malév 1999. szeptember 27-én teremtette meg a Magyarország és Írország közötti első légi összeköttetést. A Budapest-Dublin közvetlen járat, azóta is a magyar nemzeti légitársaság legkedveltebb útvonalai közé tartozik. 2002-ben az Ír-Magyar Gazdasági Társaság (IHEA) közel egy évtizedes múltja alatt először döntött úgy, hogy Éves Díját, a Malév személyében, magyar vállalat érdemelje ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?