Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Viszik a kereskedők az új Volkswagen Golfot

MTI
2003.09.23. 11:43
A Volkswagen élénk keresletet regisztrált a Golf modell legújabb verziója iránt. "Rendelési könyveink teljesen beteltek" - jelentette ki Detlef Wittig értékesítési igazgató a Golf V menetbemutatója alkalmából, közelebbi adatok megadása nélkül. "Az idei termelési kapacitásunk már teljesen le van kötve" - tette hozzá. A Volkswagen kapacitása az év utolsó három hónapjában 135 ezer Golf gyártását teszi lehetővé. A modellt október 17-én bocsátják piacra. A jövő évre a Volkswagen a kemény konkurencia harc ellenére is legalább 600 ezer Golf gyártását tervezi. A "jó években" a Golf a Volkswagen értékesítéseinek egyötödét, nyereségének pedig közel felét termeli ki. Az értékesítések felfutásától a VW most is eredményének javulását reméli. Bernd Pischetsrieder, a konszern elnöke azonban a valóban meggyőző javulást csak a jövő év első felében látja beindulni, amikor már kellően nagy készletek kerülnek ki a kereskedőkhöz az új modellből.

A folyó évben a Volkswagen mintegy ötmillió autó értékesítésére számít, azt követően, hogy az elmúlt évben ezt a küszöböt nem sikerült elérnie. Jövőre azonban az új modelleknek köszönhetően lényegesen az ötmilliós határt meghaladó értékesítési számot tervez. A nyereség azonban csak 2005-től kezdődően emelkedik majd jelentősebb mértékben, amikor a modellváltás fejlesztési költségei már leírásra kerültek. Az idei működési eredmény a negatív devizaárfolyam hatások és a modellváltást kísérő beruházások miatt alacsonyabb lesz a 2002-esnél.