Jolán
2 °C
4 °C

Egymilliós bírság a Jogobella forgalmazójának

2003.09.24. 15:01
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapította, hogy a Zott Hungária Kft. által forgalmazott "Jogobella" elnevezésű gyümölcsjoghurtokban lévő gyümölcsnek extra frissességet tulajdonított több televíziós csatornán is sugárzott reklámja alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. Azt is sugallták, hogy más terméktől eltérően keülnek a joghurtba a gyümölcsök. A Zott Hungária Kft-nek valamennyi Magyarországon kapható gyümölcsjoghurt vonatkozásában bizonyítania kellett volna a reklámban tett állítás helytállóságát. Ilyen bizonyítékot azonban nem terjesztett elő.

A Versenytanács álláspontja szerint a "Jogobella" esetében alkalmazott technológiában nincs olyan eltérés, amely igazolná a reklám állításának helytállóságát, ezért a fogyasztók megtévesztésére alkalmasság mint versenytörvénybe ütköző cselekmény elkövetéséért egymillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Zott Hungária Kft-t.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?