Új fapados érkezik Ferihegyre

MTI
2004.02.22. 12:05
A Wizz Air légitársaság bázis repülőtér szerződést írt alá a Budapest Airport Rt.-vel. A lengyelországi Katowice után Ferihegy a második repülőtér, ahol a Wizz Air üzemeltetési központot alakít ki - közölte légitársaság. A járatok mindkét bázisról az Európai Uniós csatlakozással egyidőben, 2004 májusában indulnak, több mint 10 célállomásra.

Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója a közleményben azt emeli ki célként, hogy európai diszkont légitársaságként elérhető áron, minél több célállomásra kínáljanak járatokat. "Meggyőződésem, hogy járatainkkal a közép-kelet európai régió turisztikai és a gazdasági kapcsolatainak további fejlődéséhez is nagy mértékben hozzájárulunk majd." - teszi hozzá.

A Wizz Air Európa új diszkont légitársasága 2004 májusában, az uniós csatlakozással egyidőben indítja járatait, a diszkont-modellnek megfelelően egyszerre több bázis repülőtérről.

A tervek szerint a bázis repülőterek száma rövid időn belül ötre emelkedik. A Wizz Air 2004 végére kilenc 180 üléses repülőgéppel rendelkezik majd, és a cég tervei szerint már ebben az évben Közép-Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága lesz.