Audi-beszállító lesz a magyar Poppe & Potthoff

Napi Online
2004.03.02. 15:36
A folyamatosan növekvő megrendelések és a németországi termelés áttelepítése miatt tovább bővíti ajkai gyártóbázisát a Poppe & Potthoff. A társaság idén már harmincmillió eurós árbevétellel számoló magyar leánya nemrég az Audinak is beszállítója lett.

Néhány nappal ezelőtt megállapodás született arról, hogy az Audi győri és németországi üzemének is szállíthat nyomócsöveket a Poppe & Potthoff GmbH & Co. magyar cége. A folyamatosan növekvő megrendelések miatt idén újabb mintegy négymillió euró értékű, elsősorban gépi beruházást valósítanak meg Ajkán, s előkészítik a gyártóterület bővítését is.

Nemrég egyébként Németországból a különböző csőkomponensek gyártását is Magyarországra telepítették. Ezeket a termékeket szintén a világ vezető autógyártóinak szállítják.

A cég a kezdeti száz főről mostanra 250 főre növelte a dolgozók számát, s a fejlesztésekkel párhuzamosan további létszámbővítést is terveznek. Az új dolgozók felvétele ugyanakkor egyre nehezebb, mert a térségben immár nem áll rendelkezésre kellő számú szakképzett munkaerő.