A Brauhoz mennek az Amstel gépei

Napi Online
2004.04.08. 10:21
A Brau Hungária közel félmilliárd forint értékben vásárol sörgyártó berendezéseket az Amstel Sörgyár Rt.-től. Átveszi a Talléros sör gyártását is.

A Brau Union Hungária Rt. a tegnapi bejelentése szerint szerződést írt alá az Amstel Sörgyár Rt.-vel sörgyártáshoz szükséges használati eszközök, gépek megvásárlásáról. Ennek értelmében a Brau május 31-ig folyamatosan körülbelül 450 millió forint értékű eszközt vásárol az Amsteltől. A részvényesek - és nyilván a Brau-Amstel szerződéseket vizsgáló felügyelet - megnyugtatására a közlemény megjegyzi, hogy az egyes tételek vételárát egyenként állapítják meg a tényleges forgalmi értéket figyelembe vevő szakértői vélemény alapulvételével. A Brau megállapodott az Amstellal a dobozos kiszerelésű Talléros sör gyártásának átvételéről is.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete korábban a két cég közötti márkanév-használati és kereskedelmi szerződés miatt vizsgálatot indított azt kutatva, hogy vajon él-e az Amstel a befolyásával a magyar Brauban, a vizsgálatot lezáró határozat azonban nem állapított meg befolyásgyakorlást. Így vélhetően e szerződést is bekéri a felügyelet, az eddigi gyakorlatot figyelembe véve azonban aligha állapít majd meg törvénysértést.