Mol: 55 forintos osztalékjavaslat

MTI
2004.04.08. 11:08
A Mol igazgatósága a 2003-as üzleti év után részvényenként 55 forint bruttó osztalék megállapítását javasolja a társaság április 30-án sorra kerülő éves rendes közgyűlésén - közölte a cég igazgatósága a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A közgyűlésen az igazgatóság és a felügyelőbizottság javasolja a Mol Rt. és a Mol-csoport mérlegének és eredménykimutatásának elfogadását. A magyar számviteli törvény alapján készült, auditált kimutatás szerint a Mol Rt. a tavalyi évet 328,416 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta. Az rt. üzleti tevékenységének eredménye 56,794 milliárd forint volt, a nettó árbevétel 1.395,2 milliárd forintot tett ki az igazgatóság közleménye szerint.

A csoportszintű adózás előtti eredmény a magyar számviteli törvény szerint 124,487 milliárd forint volt. A közlemény szerint az rt. profitja és a konszolidált eredmény közötti eltérés oka, hogy a Mol Rt. egyedi könyveiben a földgázüzlet kiszervezése következtében számvitelileg elszámolt, de pénzügyileg még nem realizált eredmény a vállalatcsoporton belül a konszolidáció során kiszűrésre került.