Kétszázmilliárd a Mitsubishi vesztesége

MTI
2004.05.20. 14:26
A Mitsubishi Motors, Japán negyedik autógyára várhatóan kétszázmilliárd jen adó utáni veszteséget fog jelenteni a márciussal végződött üzleti évben, üzletrészek értékleírása miatt - írta a Mainicsi Simbun című japán lap.

A társaság, amely pénteken jelenti be a hivatalos adatokat, és ismerteti régóta várt középtávú programját. Februárban 72 milliárd jen adó utáni veszteséget becsült az elmúlt pénzügyi évére. A jelenlegi üzleti évben a Mitsubishi Motors százmilliárd jen adózott veszteséget vár.

A Mitsubishinek Motorsnak új üzleti tervet kell készítenie, miután a cégben 37 százalékos részesedéssel rendelkező DaimlerChrysler AG áprilisban jelezte: nem hajlandó további tőkeinjekciókkal segíteni. A DaimlerChrysler áprilisi közgyűlésén Berlinben éles kritika érte a Mitsubishi Motors iránti elkötelezettséget mind a kisrészvényesek, mind a nagy befektetési alapok részéről.

A Mitsubishi Motors várhatóan 450 milliárd jen támogatást kap a Mitsubishi-csoporttól, hogy javítsa helyzetét, és az átszervezés keretében valószínűleg bezárja egyik japán gyárát. A társaság csütörtökön 234 jenen zárt a tokiói értéktőzsdén, öt jennel, azaz két százalékkal olcsóbban a szerdai zárónál.