A Bertelsmann szemet vetett a Baltikumra

MTI
2004.06.07. 17:10
A német Bertelsmann sajtókonszern magazin kiadását tervezi a Baltikumban. Az ELTA litván hírügynökség jelentése szerint Gunter Thielen igazgatótanácsi elnök, a Bertelsmann Media Worldwide igazgatója egy, az egész régió piacára szánt magazin kiadásáról tett említést Algirdas Brazauskas litván kormányfővel folytatott megbeszélésén. Ennek lehetséges időpontjáról nem történt utalás.

A litván kormányfő szóvivőjétől származó információ szerint a Bertelsmann egységes piacként érdeklődik a Baltikum iránt. Brazauskas egyértelműen üdvözölné a Bertelsmann szerepvállalását a litván sajtópiacon. A Bertelsmann elnöke a litván sajtópiacot elég érettnek nyilvánította a szerepvállalásra kivitelezhetőnek értékelte a tervet.

A Bertelsmann Media Worldwide már korábban bejelentette terjeszkedési szándékát a kelet-európai és az ázsiai térségben. A célra kétmilliárd eurót szán fordítani az elkövetkező évek során. A Baltikumban jelenleg skandináv vállalatok, közöttük a norvég Schibstedt, a svéd Bonnier és a finn Sanoma csoport uralja a média piacot.