Lobbizó vásárszervezők

MTI
2004.06.14. 12:46
A Közép-Európai Vásárszervezők Szövetsége (CEFA) a jövőben kiemelt szerepet szán a brüsszeli lobbitevékenységnek - hangsúlyozta Barabás János, a Hungexpo Rt. vezérigazgatója, a CEFA elnöke hétfőn, a szervezet vasárnapi közgyűlését követő sajtótájékoztatón Budapesten. Mint elmondta, a lobbitevékenység során szeretnék bemutatni a most csatlakozott országok sajátos lehetőségeit a kiállítások területén az Európai Bizottság különböző szervezeteiben, illetve segíteni kívánják a csatlakozásra váró országok vásárszervező cégeit.

Barabás János utalt arra, hogy a CEFA feltérképezi, mely uniós jogszabályi előírások segítik a kiállítások fejlődését, illetve melyek akadályozzák azt. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a CEFA továbbra is fontos szerepet kíván játszani a 16 tagszervezet együttműködésének elmélyítésében, a fiatal szakemberek továbbképzésében, a know-how átadásában, a tapasztalatok cseréjében.

A budapesti közgyűlésen a kapcsolatok további erősítésére együttműködési megállapodást kötött a CEFA és a kiállítási adatok auditálását végző Centrex szervezet.

A budapesti közgyűlésen döntöttek arról is, hogy 2005-ben a CEFA elnöke lesz Reinhold Marsoner, az olasz Bolzano Vásárigazgatóság vezetője. Újabb három évre a CEFA ügyvezető elnöki tisztségét tölti be Manfred Wutzlhofer, a Müncheni Vásárigazgatóság elnök-vezérigazgatója.