Ervin
14 °C
21 °C

Videoton Holding: megrendelés az amerikai Eaton cégtől

MTI
2004.06.20. 09:46
Az amerikai Eaton cég angliai és holland részlegének szállít világítástechnikai szabályzókat és vezérlőegységeket idén 1,5 milliárd forint (6 millió euró) értékben a Videoton Holding Rt. - mondta az MTI-nek Lakatos Péter vezérigazgató.

A nagyobb szériákat a Videoton bolgár gyárából, a kisebb szériákat a magyarországi üzemekből szállítja a Videoton az Eaton angliai és holland cégeihez, ebben az évben 1,5 milliárd, jövőre már 2,5-3 milliárd forint értékben - mondta.

Az évi 8 milliárd dollárt forgalmazó Eaton cég új partnere a Videotonnak, miközben a régi partnerek: a Sony, a Philips, illetve az autóalkatrész-részegységeket gyártó Valleo folyamatosan rendel háztartási készülékeket, szórakoztató elektronikai részegységeket, hangdobozokat a Videotontól - fejtette ki a vezérigazgató.

Lakatos Péter szerint a javuló gazdasági konjunktúra hatására a tavalyi 72 milliárd forintos árbevételt akár 10 százalékkal is képes lesz felülmúlni 2004-ben a Videoton, ami egyben azt is jelenti, hogy a jelenlegi 9.400 fős létszám stabilizálódhat.