Konrád
8 °C
26 °C

Széchenyi kártya a takarékszövetkezetekben is

MTI
2004.06.22. 13:39
Július 1-jétől 700 takarékszövetkezeti fiókban is elérhető lesz a Széchenyi Kártya; az erről szóló stratégiai együttműködési megállapodást kedden írta alá Csicsáky Péter, a Takarékbank vezérigazgatója és Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke.

A Széchenyi Kártya július 1-jétől elérhetővé válik a vidéki vállalkozók számára is. A kártya bevezetése csak az együttműködés első lépése, a jövőben a többi, kis és közepes vállalkozók támogatására szolgáló programba is bekapcsolódnak a takarékszövetkezetek. Mint a tájékoztatón elhangzott, a megállapodással lehetőség nyílik arra, hogy a takarékszövetkezetek növeljék vállalkozói ügyfeleik számát: jelenleg a takarékok közel 300 ezer vállalkozói számlát vezetnek, s a számukra nyújtott hitelállomány tavaly év végén elérte a 123 milliárd forintot. A kártyákat a takarékszövetkezetek csúcsbankja, a Takarékbank bocsátja ki, mint ahogyan a jelenleg forgalomban lévő 150 ezer takarékszövetkezti kártyát is - mondta Csicsáky Péter.

A kártyákra eddig több, mint 50 milliárd forint hitelt nyújtottak, egy kártyabirtokos átlagosan 3,8-3,9 millió forint hitelt vett fel. A kártyát eddig három kereskedelmi bank, az OTP Bank, az Erste Bank és a Magyar Külkereskedelmi Bank bocsátotta ki összesen 440 fiókjában. A kártyához 3 százalékos állami kamattámogatás jár. Jelenleg 500 ezer, 1 millió, 2 millió, 3 millió, 4, illetve 5 millió forintos hitelkeretet biztosító kártya igényelhető, július elsejétől bevezetik a 10 millió forintos kártyát is - mondta Krisán László.