Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenöt év lemaradásban a volt NDK-s régiók

MTI/Reuters
2004.07.01. 12:39
A német kormány tervei szerint a keletnémet tartományokban az életszínvonal 2020-ben éri el a nyugati tartományokét - jelentette ki Manfred Stolpe közlekedési miniszter a Financial Times Deutschland csütörtöki számában.

Stolpe, aki a keletnémet gazdaságfejlesztési program felelőse a német kormányban, arra figyelmeztetett, hogy a tervek meghiúsulása az egész országot sodorná veszélybe. Kijelentette: a következő hetekben felvázolja, hogy miként lehet nagyobb támogatásban részesíteni a keletnémet gazdaságot. Szerinte úgynevezett növekedési központokat kellene létrehozni: az autógyártás központja Dél-Kelet-Németország, a biotechnológiáé az észak-keleti országrész, a csúcstechnikáé Drezda és környéke lenne. A többi régióra Stolpe szerint új fejlesztési terveket kell készíteni.