Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Pálinkát is főz a Hilltop

2004.07.02. 09:52
Évi néhány tízezer palack pálinka főzését tervezi a Hilltop Neszmély Rt. A cég többmillió forintos beruházás keretében modernizálta és bérbe vette a neszmélyi önkormányzat tulajdonában levő pálinkafőző üzemet, ahol "Hilltop Törköly - neszmélyi szőlő pálinka" néven forgalomba kerülő italait készíti. Az idei első évben két féle szőlőből, irsai olivérből és chardonnay-ből készül párlat.

Az idén az Országos Borversenyen az Év Pincészete díjat elnyert Hilltop évente mintegy ötven fajta, összesen hét millió palack bort készít. Ennek kilencven százalékát exportálják, elsősorban Angliába. A Hilltop az unióba irányuló teljes magyar palackos borexport 29 százalékát adja, ugyanez a szám Anglia vonatkozásában már 62 százalék. A Hilltop Magyarországon tavaly 700 ezer palack bort értékesített.

A Hilltop Törköly-t a cég kifejezetten a magyar piacra szánja, exportját egyelőre nem tervezik. A pálinkát hivatalosan a ma és a szombaton zajló Hilltop Borünnepen mutatják be, a pincészet neszmélyi központjában, és itt nyílik lehetőség az első kóstolásra is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?