Vilhelmina
11 °C
28 °C

Pálinkát is főz a Hilltop

2004.07.02. 09:52
Évi néhány tízezer palack pálinka főzését tervezi a Hilltop Neszmély Rt. A cég többmillió forintos beruházás keretében modernizálta és bérbe vette a neszmélyi önkormányzat tulajdonában levő pálinkafőző üzemet, ahol "Hilltop Törköly - neszmélyi szőlő pálinka" néven forgalomba kerülő italait készíti. Az idei első évben két féle szőlőből, irsai olivérből és chardonnay-ből készül párlat.

Az idén az Országos Borversenyen az Év Pincészete díjat elnyert Hilltop évente mintegy ötven fajta, összesen hét millió palack bort készít. Ennek kilencven százalékát exportálják, elsősorban Angliába. A Hilltop az unióba irányuló teljes magyar palackos borexport 29 százalékát adja, ugyanez a szám Anglia vonatkozásában már 62 százalék. A Hilltop Magyarországon tavaly 700 ezer palack bort értékesített.

A Hilltop Törköly-t a cég kifejezetten a magyar piacra szánja, exportját egyelőre nem tervezik. A pálinkát hivatalosan a ma és a szombaton zajló Hilltop Borünnepen mutatják be, a pincészet neszmélyi központjában, és itt nyílik lehetőség az első kóstolásra is.