Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Gorenje megvenné a Mora-t

MTI
2004.07.02. 15:25
A szlovén Gorenje meg akarja venni a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező cseh Mora Moravia tűzhelygyártó céget - írta pénteki számában a Mlada fronta Dnes. A tárgyalások a végső szakaszban vannak, döntés egy héten belül várható.

A Mora Moravia a cseh gáz- és villamos tűzhelyek piacának egyharmadát tartja a kezében. A legnagyobb versenytársaknak - Electrolux, Indesit, Zanussi és Gorenje - 10-10 százalékos a piaci részesedése. A Mora Moravia fő részvényese 1998 óta a JP Morgan CZIC befektetési alapja.

Az ügylet révén a Gorenje jelentősen erősítheti pozícióit Közép-Európában. A Mora Moravia - amelynek Magyarországon és Szlovákiában van leányvállalata - 2000-ben 10 millió korona nyeresége, 2,5 milliárd korona árbevétele, és 132 millió korona alaptőkéje volt. A cég azóta nem tett közzé adatokat. A cég termelésének kétharmadát exportálja, s bérmunkát végez más társaságok, például a Whirlpool számára.