Kész a mobilposta hálózat

MTI
2004.07.02. 16:47
Három körzetben újabb mobilposta járat indult júliusban, ezzel a Magyar Posta befejezte a 2003-ban meghirdetett modernizációs program egyik alappillérének tekintett, a kistelepülések postai szolgáltatását javító mobilposták bevezetését - tájékoztatta a Magyar Posta Rt. pénteken az MTI-t közleményben.

A Magyar Posta ismertette: az ország 946 településén működik mobilposta szolgáltatás, amit több mint 300 ezer lakost érint. Az érintett települések közül 404 községben korábban nem volt posta. A társaság 2000-ben kezdte el a mobilposta rendszer bevezetését az ormánsági településeken. A kísérleti időszakot követően, 2003-ban tíz megyében indultak újabb tesztjáratok.

A mobilposta-rendszer több európai országban sikerrel működik. A Magyar Posta szerint az eltelt időszak bebizonyította, hogy a mobilposták jól működnek. Egy év alatt a több száz településről 17 panasz érkezett a szolgáltatással kapcsolatban, az észrevételek száma, aránya messze alulmúlja a fixpontú postákkal szemben megfogalmazott panaszokat.

A Magyar Posta közleményében visszautasítja azokat a vádakat, miszerint a társaságnál a modernizációs program részeként több ezres elbocsátásokat hajtottak vagy hajtanak végre. Az átalakulásnak nem célja, hanem következménye a létszámleépítés, amelyet a posta vezetése minden alkalommal egyeztet az érdekképviseletekkel. Az idén az elkészült és a szakszervezetekkel egyeztetett foglalkoztatási tervben meghatározott létszámnál többen dolgoznak a postán - mutat rá közleményében a társaság.