Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kész a mobilposta hálózat

MTI
2004.07.02. 16:47
Három körzetben újabb mobilposta járat indult júliusban, ezzel a Magyar Posta befejezte a 2003-ban meghirdetett modernizációs program egyik alappillérének tekintett, a kistelepülések postai szolgáltatását javító mobilposták bevezetését - tájékoztatta a Magyar Posta Rt. pénteken az MTI-t közleményben.

A Magyar Posta ismertette: az ország 946 településén működik mobilposta szolgáltatás, amit több mint 300 ezer lakost érint. Az érintett települések közül 404 községben korábban nem volt posta. A társaság 2000-ben kezdte el a mobilposta rendszer bevezetését az ormánsági településeken. A kísérleti időszakot követően, 2003-ban tíz megyében indultak újabb tesztjáratok.

A mobilposta-rendszer több európai országban sikerrel működik. A Magyar Posta szerint az eltelt időszak bebizonyította, hogy a mobilposták jól működnek. Egy év alatt a több száz településről 17 panasz érkezett a szolgáltatással kapcsolatban, az észrevételek száma, aránya messze alulmúlja a fixpontú postákkal szemben megfogalmazott panaszokat.

A Magyar Posta közleményében visszautasítja azokat a vádakat, miszerint a társaságnál a modernizációs program részeként több ezres elbocsátásokat hajtottak vagy hajtanak végre. Az átalakulásnak nem célja, hanem következménye a létszámleépítés, amelyet a posta vezetése minden alkalommal egyeztet az érdekképviseletekkel. Az idén az elkészült és a szakszervezetekkel egyeztetett foglalkoztatási tervben meghatározott létszámnál többen dolgoznak a postán - mutat rá közleményében a társaság.