Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még nem megy tőzsdére a Ferrari

MTI
2004.07.05. 11:03
A FIAT - a rossz piaci körülményekre hivatkozva - bizonytalan időre elhalasztja sportkocsigyártó leánycége, a Ferrari tőzsdére vitelét. A FIAT szóvivője a Welt am Sonntagnak nyilatkozva azt közölte: jelenleg friss tőkeigényük a korábbinál kisebb, a konszern helyzete valamit javult, és bíznak a további felfutásban is.

Hasonlóan érvel a Commerzbank is, amely két éve 228 millió euróért 10 százalékos részt vett a Ferrariban. A bank szerint a tőzsdei bevezetés immár nem elsődleges cél. Az olasz Mediobanca nagybank 2002 nyarán vette meg a FIAT-tól a Ferrari 34 százalékát és ebből 10 százalékot továbbértékesített a Commerzbanknak. Akkor hangsúlyozták, hogy pusztán pénzügyi, nem pedig stratégiai döntésről volt szó. A FIAT hétfő délelőtt 6,66 eurón állt Milánóban, pénteki, 6,68 eurós zárásához képest 0,37 százalékos csökkenéssel. Hétfőn 6,67 eurón nyitott. Az év eleje óta 9,54 százalékot erősödött, 7,01-5,22 euró között mozgott. Egy évvel ezelőtti áránál is 9,54 százalékkal drágább jelenleg.