Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Haladékot kaphat a Jukosz

MTI
2004.07.06. 12:48
A csőd fenyegette Jukosz olajcég haladékot kaphat adóhátralékának kifizetésére Szergej Satalov orosz pénzügyminiszter-helyettes szerint. A Jukosz részvényárai kedden 16 százalékkal felszöktek a moszkvai tőzsdén, miután Satalov közölte: ha a Jukosz kérelmet ad be a pénzügyi tárcához adóhátraléka kifizetésének megfelelő ütemezésére, akkor erről augusztusig döntés születhet.

A Jukoszt egy hitelező bankcsoport már nemteljesítővé nyilvánította, hogy bármikor visszaigényelhesse tőle kölcsönét. A végrehajtók szerda estig adtak időt a Jukosznak 2000-ről megítélt 3,4 milliárd dolláros adóhátraléka kifizetésére. A cég számláit zárolták, vagyoneladási jogát befagyasztották. Ráadásul az adóhatóság további 3,4 milliárdot kér számon rajta 2001-ről is. De Satalov kijelentése ismét a kormány tárgyalókészségére utalt.